Mustafa Kemal’in tarihe olan tutkusu ve bu alandaki gayretleri ile ilgili duygu ve düşünceleriniz nelerdir

Mustafa Kemal’in tarihe olan tutkusu ve bu alandaki gayretleri ile ilgili duygu ve düşünceleriniz nelerdir
Mustafa Kemal’in tarihe olan tutkusu ve bu alandaki gayretleri ile ilgili duygu ve düşünceleriniz nelerdir bu konuda sizlere kısa bilgiler vereceğiz.

Atatürk, Türk Tarihinin, dolayısıyla Türk medeniyetinin en ince ayrıntılarına kadar ortaya çıkarılması üzerinde durmuştur. Çünkü, Türk kabiliyet ve kudretinin tarihteki başarıları meydana çıktıkça, bütün Türk çocukları kendileri için lâzım olan atılım kaynağını tarihte bulabileceklerdir. Türk çocukları bu tarihten bağımsızlık fikrini kazanacaklar, o büyük başarıları düşünecekler, harikalar yaratan adamları öğrenecekler, kendilerinin aynı kandan olduklarını düşünecekler ve bu kabiliyetle kimseye boyun eğmeyeceklerdir.

8
2
5
7
4
3
6
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.