Mustafa Kemal’in yabancı dil öğrenme isteği ve okuduklarını arkadaşlarına aktarması onun hangi kişilik özellikleriyle ilgilidir

Mustafa Kemal’in yabancı dil öğrenme isteği ve okuduklarını arkadaşlarına aktarması onun hangi kişilik özellikleriyle ilgilidir
Mustafa Kemal’in yabancı dil öğrenme isteği ve okuduklarını arkadaşlarına aktarması onun hangi kişilik özellikleriyle ilgilidir bu konuda sizlere kısa bilgiler vereceğiz.

Mustafa Kemal, öğreniminin bu döneminde Fransızca üzerinde daha çok duruyordu. Dil bilgisi ilerledikçe Fethi Bey ona Fransız yazarlarını ve kitaplarını tanıttı. Özellikle düşünürlerin kitaplarını okudukça bu iki arkadaş, ülkelerini ilgilendiren sorunlar üzerinde tartışırlardı. Bu tartışmalarda Mustafa Kemal, ders kitapları dışında kitaplar okuyarak edindiği bilgileri arkadaşlarına aktarıyordu.

Mustafa Kemal’in memleket sevgisi özelliği, ülkenin içinde olduğu kötü durumları ve sorunlarını çözmek isteğidir.

Mustafa Kemal “Milletleri uyandıracak olan fikir adamları, devlet adamlarıdır.” diyor ve yabancı devlet adamları ve fikir düşünürlerinin yabancı kitaplarını okuyordu. Öğrendiği bilgileri arkadaşlarına bu bilgileri aktarıyordu.

1
4
2
37
8
6
100
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.