Namaz kılmak insanın davranışlarında ve hayatında ne gibi değişimler meydana getirmektedir

Namaz kılmak insanın davranışlarında ve hayatında ne gibi değişimler meydana getirmektedir
Namaz kılmak insanın davranışlarında ve hayatında ne gibi değişimler meydana getirmektedir bu konuda sizlere kısa bilgiler vereceğiz.

Namaz, İslam'ın temel şartların dan olup Allah'ın (c.c.) emridir. Namaz kılmak insanı kötülüklerden korur. Sürekli Allah'ı hatırlayan biri, yasaklanmış kötü işlerden uzak durur. Allah'a yakın olan biri şeytana ve onun işlerine uzak olur. Namaz kılmak insanın diğer insanlarla olan ilişkilerini olumlu anlamda etkiler. Namaz kılan birisi planlı hareket etmeyi öğrenir. Namaz kılmak için beş vakit abdest alan kişi, vücut temizliğine dikkat etmiş ve sağlıklı bir hayat sürmüş olur.

İslam'ın 5 şartından biri de namaz kılmaktadır. İslam'da namaz kılmak dinin temel ibadetidir. Günde 5 kez Allah'ın huzuruna çıkılır.5 vakit kılınan namaz miraca çıkıldığında 50 rekatı fakat kullarının kılmayacağını bildiği için 5 vakte inmiştir.

Hadiste, '' Namaz dinin direğidir ; kim onu terk ederse dinini yıkmıştır." ifadesiyle namazın önemi vurgulamaktadır. Namaz kılmak, Salih ameldir. Salih amel ise Allah'ın rızasını kazanmak için yapılan '' güzel ve iyi işlerdir.'' Namaz kılan bir kişi, Allah'ın yolunda ilerler. Bu kişiler kötülerler yapmazlar. Haramdan ve yasaklardan uzak dururlar. İnsanlara saygılı davranır, sevgi ile yaklaşır, edepli ve ahlaklı davranışlar sergiler. Bu davranışları sadece hareketleriyle değil konuşmalarıyla da gösterir. İbadet ruha huzur verdiği için, iç huzura kavuşturur. İbadet etmek insanın hayatını düzenler ve programlar. İbadet sayesinde vücudu daha sağlıklı olacaktır. Hayatta nasıl düzene sokar diye soracak olursak ? Sabah erken kalkacak namaz kılmak için öğünlerini kaçırmadan namazını kılacağının şuurunda olur. Erken kalkma gibi güzel bir uygulamayı da ister istemez hayatına sokacaktır. İster istemez Salih amel işler. Örneğin ; Allah'ı zikrederek.

70
66
54
130
131
30
29
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.