Niçin Kur’an okumalıyız

Niçin Kur’an okumalıyız
Niçin Kur’an okumalıyız bu konuda sizlere kısa bilgiler vereceğiz.

İslam, gönderilmiş en son ve en mükemmel dindir. İslam'ın inananları Müslümanlar olarak adlandırılmaktadır. İslam dini, peygamberi Hz. Muhammed aracılığı ile gönderilmiştir. Hz. Muhammed ile gönderilmiş Kur'an-ı Kerim, İslam dini kutsal kitabıdır. İslam'a rehberlik adına Kur'an ve Hz. Muhammed yegane rehberlerdir.

Her Müslüman Kur'an okumalıdır. Müslüman olan kimse dinini tanımalı, öğrenmelidir. Dininin hükümleri, istek ve yasakları ancak bu şekilde gerçekten öğrenilebilecektir.

Kur'an'da geçen en önemli ifadelerden biri de ilk olarak indirilmiş olan "Oku!" emridir. Bu sebeple okunmalıdır.

Hz. Muhammed'in de Kur'an'ın okunması gerekliliği ve isteği üzere birçok hadisi bulunmaktadır. Bunlardan bazıları şu şekildedir,

  • “Sizin en hayırlınız Kuran’ı öğrenen ve öğretendir.”
  • “Kur’an’ı gereği gibi güzel okuyan kimse, vahiy getiren şerefli ve itaatkâr meleklerle beraberdir."

Allah'ın emir ve yasaklarını bütünüyle anlamak, ona itaat etmek ve emirlerini yerine getirmek adına Kur'an okumalıyız. Ancak ve ancak bu şekilde Kur'an'ı yaşamak için yaratılmış Müslümanlardan biri olabiliriz.

  • Allah’ın emri olduğu için,
  • Cennet’e girebilmek, Cehenneme düşmemek için,
  • Tövbelerimizin kabul edilmesi için,
  • ve Allah'ın rızası Kur'an'da olduğu için Kılavuz Kitabımızı okumalıyız.

247
26
205
11
11
26
49
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.
1 Yorum