Nisâ suresi, 165. ayet ve Âl-i İmrân suresi, 164. ayetlerin anlamını, Allah’ın (c.c.) insanlara peygamberler göndermesinin önemi

Nisâ suresi, 165. ayet ve Âl-i İmrân suresi, 164. ayetlerin anlamını, Allah’ın (c.c.) insanlara peygamberler göndermesinin önemi
Nisâ suresi, 165. ayet ve Âl-i İmrân suresi, 164. ayetlerin anlamını, Allah’ın (c.c.) insanlara peygamberler göndermesinin önemi ve faydası açısından sınıfınızda değerlendiriniz

ETKİNLİK

“Müjdeleyiciler ve uyarıcılar olarak peygamberler gönderdik ki peygamberlerden sonra insanların Allah’a karşı bir bahaneleri olmasın. Allah, mutlak güç sahibidir, hüküm ve hikmet sahibidir.” Nisâ suresi, 165. ayet.
“Andolsun ki içlerinden, kendilerine Allah’ın ayetlerini okuyan, (kötülüklerden ve inkârdan) kendilerini temizleyen, kendilerine kitap ve hikmeti öğreten bir peygamber göndermekle Allah; müminlere büyük bir lütufta bulunmuştur. Hâlbuki onlar daha önce apaçık bir sapıklık içindeydiler.” Âl-i İmrân suresi, 164. ayet.

Yukarıdaki ayetlerin anlamını, Allah’ın (c.c.) insanlara peygamberler göndermesinin önemi ve faydası açısından sınıfınızda değerlendiriniz.

Allah’ın insanlara peygamber göndermesinin önemi, İnsanların Allah’ı bilip tanımaları, emir ve yasaklarını öğrenmelerini ve insanların dünya ve ahiret mutluluğunu sağlamaktır.

Peygamberler dini temsil etmek, insanlara örnek olması, insanlara açıklaması, insanların nasıl kulluk ve ibadet yapacaklarını göstermesi için önemlidir.

12
6
4
5
4
4
105
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.