On iki hizmette dedenin rolü nedir

On iki hizmette dedenin rolü nedir
On iki hizmette dedenin rolü nedir bu konuda sizlere kısa bilgiler vereceğiz.

Cem törenleri mezhep ritüellerinin gerçekleşmesiyle başlar. Dedenin rolü cemi yönetmektir. Törenlerde dedeler her şeye başkanlık ederler. Alevi dedeleri itibar edilen kişilerdir. Herkesi dede yapmazlar. Cem törenlerinde on iki imamı temsilen dede başkanlık görevini ifa eder.

On iki hizmetin gerçekleşmesinde alevi dedesi, dargınları barıştırır, evlenenleri tebrik eder, ihtiyarlara selam verir, ritüellerin gerçekleşmesine şahitlik eder, yemekler ikram eder ve yemek duası yaparak semah gösterilerini de izler. Yemek duası gülbenk olarak bilinmektedir. Canlar arasında birlik ve beraberliği sağlar. Musahiplik edenlerin dertlerini dinler. Başkan ve muteber bir kişi olarak Alevilerin başını temsil eder ve onlara büyüklük eder. Alevi dedesi olmak önemlidir.

78
92
141
78
88
82
96
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.