Osmanlı Devleti, düzenli bir ordu kurmadan önce fetih hareketlerinde hangi unsurlardan faydalanmıştır

Osmanlı Devleti, düzenli bir ordu kurmadan önce fetih hareketlerinde hangi unsurlardan faydalanmıştır
Osmanlı Devleti, düzenli bir ordu kurmadan önce fetih hareketlerinde hangi unsurlardan faydalanmıştır bu konuda sizlere kısa bilgiler vereceğiz.

Osmanlı Beyliği’nin kurucusu Osman Bey döneminde düzenli bir ordu teşkilatı tespit edilmemişti. Eli silah tutan kadın-erkek herkes askerdi. Zaten Osman bey döneminde yarı göçebe bir hayat yaşamış, savaşçı gaziyan bir Türkmen beyi idi. Oğlu Orhan Bey için de aynısı geçerlidir. Hatta tam anlamıyla yerleşikliğe geçen Orhan Bey, ilk düzenli Osmanlı ordusunun temellerini atmıştır.

Osmanlı Devleti'nin düzenli bir ordu kurmadan evvel fetih hareketlerinde faydalandığı bazı birlikler vardı. Bu birlikler şunlardır:

  • Devlete bağlı olan bazı aşiret birlikleri,
  • İslam inancı ve İslam dini uğruna kendilerini feda eden ve gönüllü bir şekilde bu yolda savaşan dervişler, alperenler, ahiler vb.
  • Gaza ve cihad amacıyla savaşan Gaziyan-ı Rum, Ahiyan-ı Rum ve Abdalan-ı Rum adları ile gruplananlar.

46
12
9
13
10
51
161
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.