Osmanlı Devleti, hâkimiyeti altına almış olduğu birçok milleti kendine bağlamak için nasıl bir politika izlemiş olabilir

Osmanlı Devleti, hâkimiyeti altına almış olduğu birçok milleti kendine bağlamak için nasıl bir politika izlemiş olabilir
Osmanlı Devleti, hâkimiyeti altına almış olduğu birçok milleti kendine bağlamak için nasıl bir politika izlemiş olabilir bu konuda sizlere kısa bilgiler vereceğiz.

Osmanlı Devleti çok kültürlü bir devletti, Osmanlı’da içinde yaşayan bu milletlere hoşgörülü ve ılımlı davranmıştır zaten hoşgörülü davranmasaydı o milletler Osmanlı toprakları içerisinde yaşamak dahi istemezdi. Osmanlı yalnızca kendi sınırları içerisinde yaşayan milletlere değil fethedeceği ve fethettiği topraklar içerisinde yaşayan milletlere de hoşgörü gösteriyordu. Bu politika sayesinde fethedeceği yerdeki milletler Osmanlı’ya karşı koymuyor ve savaşmadan teslim oluyorlardı çünkü biliyorlardı ki Osmanlı onlara zulüm etmezdi.

Osmanlı Devleti’nin toprak politikaları, ekonomi politikaları, sosyal politikaları birleştirici ve geliştirici bir etkene sahiptir. Bir imparatorluk olarak geniş topraklara hükmetmenin yolu birleştirici bir yol izlemekten geçmektedir. Osmanlı Devleti, hakimiyet altına almış olduğu birçok milleti kendine bağlamak için sosyal politikalar belirlemiştir.

Osmanlı Devleti’nde, insan yaratılmışların en şereflisi olarak bilinmektedir. Birçok milleti hakimeti altında tutan Osmanlı Devleti, hoşgörü ve adalet anlayışı sayesinde Müslümanların ve gayrimüslimlerin bir arada adil ve huzurlu bir şekilde güven ortamında yaşamalarını sağlamıştır. Kültürlere, dini değerlere saygı gösterilmesi ve özgürlüğün sağlanması Osmanlı Devleti’ni önemli bir devlet yapmıştır.

21
26
25
2
8
9
67
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.