Osmanlı Devleti’nde esnafların mesleki örgütler kurarak teşkilatlanmalarının sebepleri neler olabilir

Osmanlı Devleti’nde esnafların mesleki örgütler kurarak teşkilatlanmalarının sebepleri neler olabilir
Osmanlı Devleti’nde esnafların mesleki örgütler kurarak teşkilatlanmalarının sebepleri neler olabilir bu konuda sizlere kısa bilgiler vereceğiz.

Osmanlı döneminde Esnaf ve zanaatkarların kurdukları dayanışma ve yardımlaşma örgütlerine, Lonca Teşkilatı adı verilirdi. Loncaları kısaca tanımlayacak olursak şunları diyebiliriz:

Lonca, aynı bölgede yaşayan esnaf ve zanaatkarların örgütlenerek kurduğu meslek organizasyonuna verilen isimdir. Loncalar bir meslek örgütlenmesi olarak özellikle Ortaçağ'da üretim ve işgücünün düzenlenmesinde önemli görevler üstlenmiştir. Usta-çırak ilişkileri ve ürün kalitesine yönelik standartlar loncalar sayesinde düzenlenmiştir. Loncaların, ticaretin kayıt altına alınmasını sağlayarak haksız rekabetin oluşmasını engelleme işlevi de bulunmaktaydı.

0
12
2
0
0
0
0
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.