Osmanlı Devleti’nin, askerî teşkilat ve güç bakımından diğer Türk devletleri ile dönemin Avrupa devletlerine karşı üstünlük

Osmanlı Devleti’nin, askerî teşkilat ve güç bakımından diğer Türk devletleri ile dönemin Avrupa devletlerine karşı üstünlük
Osmanlı Devleti’nin, askerî teşkilat ve güç bakımından diğer Türk devletleri ile dönemin Avrupa devletlerine karşı üstünlük sağlamasında hangi faktörler etkili olmuştur bu konuda sizlere kısa bilgiler vereceğiz.

Osmanlı ordusunda kara kuvvetleri ve deniz kuvvetleri vardı. Kara kuvvetleri kapıkulu askerleri, eyalet askerleri yardımcı kuvvetlerden oluşmaktadır. Osmanlı devletinin askeri teşkilatının başarılı olmasındaki faktörler; disiplin, cesaret, Muhammed ve devlete bağlılıktır.

Kullandığı teknoloji, kullandığı stratejiler, askeri yetiştirme tarzı, askeri beslemek ve teçhiz etmek için uyguladığı tımar sistemi, askeri temin kaynakları üstünlük sağlamasını sağlamıştır.

266
234
348
142
140
135
165
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.