Osmanlı Devleti'nin İstanbul'da bir Türk mahallesinin kurulmasına önem vermesinin nedenleri neler olabilir

Osmanlı Devleti'nin İstanbul'da bir Türk mahallesinin kurulmasına önem vermesinin nedenleri neler olabilir
Osmanlı Devleti'nin İstanbul'da bir Türk mahallesinin kurulmasına önem vermesinin nedenleri neler olabilir bu konuda sizlere kısa bilgiler vereceğiz.

Yıldırım Beyazıt'ın Anadolu Hisarı'nı yaptırtmasından sonra Bizans barış istemiştir. 1400 yılında yapılan anlaşma ile Bizans İstanbul'da bir Türk mahallesi kurulmasına izin vermiştir.

Peki bu Türk mahallesinin kurulması neden önemlidir? Günümüzde de popüler kavramlardan birisi lobi faaliyetleridir. Bu mahalleye yerleşen Türkler, hem Osmanlı adına lobi faaliyetlerinde bulunabilecek, hem ülkedeki siyasi gelişmelerden Osmanlı'yı haberdar edebilecek, hem de o güne kadar yaşayan Bizans halkına Türk halkının hoşgörüsünü tanıtabileceklerdi. Bu bir siyasi harekettir ve savaşlar olmadan da büyük zaferler doğru siyaset ile kazanılır. Bir Türk mahallesinin kurulması, Bizans halkı içerisinde krallarına olan güveni de zedeleyecektir.

  • Türk mahallesi sayesinde Bizans’ın durumu hakkında istihbarat alınabilecek
  • Türklerin iyi niyetli olduğu temsil edilerek halkın Osmanlıya bakışı değiştirilecek
  • Bizans halkının krallarına olan güveni azalacak
  • Türklerin yavaş yavaş İstanbul’u almaya başladıkları psikolojisi oluşturulmuş olacak
  • Türklerin İstanbul’u fethini kolaylaştırması açısından önemlidir.

7
1
19
4
1
0
2
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.