Osmanlı Devleti’nin uygulamış olduğu müsadere sisteminin temel amaçları nelerdir

Osmanlı Devleti’nin uygulamış olduğu müsadere sisteminin temel amaçları nelerdir
Osmanlı Devleti’nin uygulamış olduğu müsadere sisteminin temel amaçları nelerdir bu konuda sizlere kısa bilgiler vereceğiz.

Osmanlı Devleti’nde müsadere sisteminin ilk olarak başlaması İstanbul Fethi tarihlerine denk gelmektedir. Fatih Sultan Mehmet döneminde başlayan sistem, merkeziyetçi devlet yapısının güçlenmesi ve devlet topraklarının korunması için uygulanmıştır. Müsadere sistemi koruyucu bir sistem olarak öne çıkmıştır.

Osmanlı Devleti’nin uygulamış olduğu müsadere sisteminin temel amaçları, devletin halkın mal varlığının bir bölümüne ya da tamamına el koyma yetkisidir. Hanedan ailesinin dışında güçlü ve köklü ailelerin devlet kadrolarında yer alarak toprak zengini olmaları ölümlerinden sonra varislerinin paylaşma tehlikesine binaen devlete devredilmesi anlamına gelen bir sistem olarak müsadere sistemi uygulanmıştır.

1
8
3
8
2
1
36
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.