Osmanlı-Memluk mücadelesinin temel nedenleri neler olabilir

Osmanlı-Memluk mücadelesinin temel nedenleri neler olabilir
Osmanlı-Memluk mücadelesinin temel nedenleri neler olabilir bu konuda sizlere kısa bilgiler vereceğiz.

Memlük devleti ve Osmanlı Devleti arasındaki mücadele uzun bir süre boyunca sürmüştür. Bunun en büyük nedenlerinden bir tanesi ekonomik nedenlerdir. Iki devlet de Baharat Yolu'nu ellerinde tutmak istemektedir. Bu yüzden bu ticaret yolu için mücadele etmişlerdir.

Bir diğer konu ise Müslümanlara rehberlik etme konusudur. Osmanlı Devleti ve Memlük Devleti arasındaki bu mücadelenin nedenlerinden bir tanesi de halifeliktir. İki devlet de halifeliğin Müslümanlar üzerindeki etkisini bilmekte ve bu gücün kendilerinde olmasını istemektedir.

  • Ekonomik, Osmanlı ve Memluk’ların Baharat yolunu ellerinde tutmak istemeleri. Ticaret yolunu sahip olmak istediler.
  • Dini. Halifeliği elde etmek bu sayede İslam ülkeleri arasında güç sahibi olmak
  • Yıldırım Beyazıt’ın Dülkadiroğulları Beyliğini alması sonucu Osmanlı Devleti Memluklar ile komşu oldu. Şah Budak By Memluklara sığındı. Memluklar bu beylik üzerinde hak iddia etti.

5
62
139
19
5
1000
2
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.