Osmanlı ülkesinin jeopolitik konumundan yararlanarak İngilizlerin sömürgeleriyle bağlantısını kesmek nasıl mümkün olabilir

Osmanlı ülkesinin jeopolitik konumundan yararlanarak İngilizlerin sömürgeleriyle bağlantısını kesmek nasıl mümkün olabilir
Osmanlı ülkesinin jeopolitik konumundan yararlanarak İngilizlerin sömürgeleriyle bağlantısını kesmek nasıl mümkün olabilir bu konuda sizlere kısa bilgiler vereceğiz.

Almanya Osmanlı’nın jeopolitik konumundan yararlanarak yeni cephelerin açılmasını sağlamak ve halifelik sıfatından yararlanmak için savaşa girmesini istedi. İngilizlerin sömürgelerine gidiş yolları kesilecek böylece İngilizler sömürgelerinden hem asker hem de kaynaklar bakımından yararlanamayacaktı.

  • Mısır, Sudan, Hindistan İngiltere’nin sömürge devletleriydi.
  • Boğazlar ve Süveyş Kanalının kontrolü Osmanlı Devletinde olduğu için İngiltere’nin buralarla bağlantısı kesilebilirdi.

59
15
94
13
1
3
39
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.