Osmanlı’da, nasihatnâme ve siyasetnâmelerin hazırlanmasının temel amaçları nelerdir

Osmanlı’da, nasihatnâme ve siyasetnâmelerin hazırlanmasının temel amaçları nelerdir
Osmanlı’da, nasihatnâme ve siyasetnâmelerin hazırlanmasının temel amaçları nelerdir bu konuda sizlere kısa bilgiler vereceğiz.

Osmanlı Devleti’nin büyük bir devlet olmasında etkili olan özellikler ehliyet ve liyakat konusuna dikkat edilmesidir. Şehzadeler başta olmak üzere hanedan üyelerinin dışındaki devlet adamlarının da tecrübe kazanması ve bir işe ehil olmaları o işe layık olmaları devleti güçlendirmiştir.

Osmanlı’da devletin güçlenmesini, devlet adamlarının tecrübe kazanmasını, devlet siyasetinin belirlenmesini, liyakat ve ehliyet anlayışının yerleşik hale gelmesini sağlayan etkenler arasında nasihatname ve siyasetname gibi eserlerin hazırlanması etkili olmuştur. Böylece şehzadeler nasihatlere uyarak gerekli siyaseti benimseyip devlet geleneklerine bağlı kalarak devletin güçlenmesini, kökleşmesini sağlamışlardır. Osmanlı Devleti de uzun yıllar süren büyük devlet olma vasfını kazanmıştır.

57
9
6
7
7
541
7
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.