Padişah’ın Karadeniz’de güvenliği sağlamakla ilgili Mustafa Kemal’e verdiği görev

Padişah’ın Karadeniz’de güvenliği sağlamakla ilgili Mustafa Kemal’e verdiği görev
Padişah’ın Karadeniz’de güvenliği sağlamakla ilgili Mustafa Kemal’e verdiği görev ile, Mustafa Kemal’in düşündüğü güvenliği sağlama planları aynı mıdır bu konuda sizlere kısa bilgiler vereceğiz.

Kesinlikle aynı değildir, Mustafa Kemal’e Mondros’u uygulama görevi verilmiştir. Mustafa Kemal bunun tam tersi yönde hareket edecektir. Ordunun terhis edilmemesi ve silahların teslim edilmemesi yönünde çağrılarda bulunacaktır. Bölgede yaşayan Rum azınlığın şikayetlerinin asılsız olduğu, Türk halkının sadece kendini koruduğuna dair bir rapor yazacaktır. Halkın azınlıkların zararlı faaliyetlerine ve işgallere karşı sessiz kalmayacağını ifade etmiştir.

Mustafa Kemal kendisine verilen görevlerin aksini gerçekleştirmiş, Samsun’da Kurtuluş Savaşının hazırlık kısmı başlamıştır.

Hayır değildir. Çünkü Padişah, Mustafa Kemal'e olayların yatıştırılmasını söylüyor. Ancak Mustafa Kemal, milli mücadele ruhunu yatıştırmaktan yana değildir. O zekası ile hareket ederek padişahın dediklerini uygulamamıştır. Daha zekice ve akıllıca planlar yaparak zararsız ve kayıpsız bir şekilde bunu gerçekleştirmiştir. Buradan onun iyi bir lider olduğunu da anlamaktayız.

34
26
76
6
5
3
5
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.