Paylaşmak ve yardımlaşmak insanlar için neden gereksinimdir

Paylaşmak ve yardımlaşmak insanlar için neden gereksinimdir
Paylaşmak ve yardımlaşmak insanlar için neden gereksinimdir bu konuda sizlere kısa bilgiler vereceğiz.

İnsan paylaştıkça mutlu olur ve huzur bulur. Paylaşmayan insan, gerçek kalp huzuruna ulaşamaz. Bencilleşir. Bencil insanlar mutsuz olur ve çevrelerini de mutsuz ederler. Bu şekilde kin ve nefret artar, insanların kalplerini birbirinden soğur.

Paylaşmak toplumsal bir ihtiyaçtır aynı zamanda, paylaşım olmayan toplumlar bütünleşemez. İnsan her şeyi bilecek ve üretebilecek şekilde yaratılmamış, başkalarına muhtaç kılınmıştır. Bu da paylaşımın zorunlu olması anlamına gelmektedir.

Paylaşma ve yardımlaşma her insanın ihtiyacı olan bir durumdur. Maddi ve manevi olarak paylaşma ve yardımlaşma herkese fayda sağlar. İslam dini de bu konuda özellikle çok dikkatli olan bir dindir. Toplumda herkes bir diğerine muhtaçtır. Çünkü insanoğlu toplumsal ve sosyal bir varlıktır. Bu sebeple ihtiyaçlar başkalarının yardımları ile çok daha rahat karşılanabilir.

10
2
0
1
1
0
1
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.
1 Yorum