Peygamber Efendimiz (s.a.v.), Allah'ın (c.c.) emir ve yasaklarını insanlara anlatırken nasıl bir yol takip etmiştir

Peygamber Efendimiz (s.a.v.), Allah'ın (c.c.) emir ve yasaklarını insanlara anlatırken nasıl bir yol takip etmiştir
Peygamber Efendimiz (s.a.v.), Allah'ın (c.c.) emir ve yasaklarını insanlara anlatırken nasılbir yol takip etmiştir bu konuda sizlere kısa bilgiler vereceğiz.

Hz. Muhammed (s.a.v.) tebliğde bulunurken çok sabırlı davranmış insanların şahsına karşı yaptıkları hakaretlere kabalıklara ve taşkınlıklara her zaman göğüs germiştir. Kimseye beddua etmemiş, güler yüzlü, bağışlayıcı olmuştur. Onun bu davranışları tebliğde etkili olmuştur. Kur’an-ı Kerim’de buna işaret edilerek “şayet sen kaba, katı yürekli olsaydın, hiç şüphesiz etrafından dağılıp giderlerdi. Şu halde onları affet; bağışlanmaları için dua et”(al-i İmran suresi, 159. ayet) denmiştir.

Hz. Muhammed (s.a.v.) insanların İslam’a girerek kurtuluşa ermelerini çok istemiştir. Bunun için de hayatı boyunca ulaştığı insanlara onları kırmadan incitmeden, İslam’ı tebliğ etmiş, bunda da başarılı olmuştur. O gönülleri fethederek insanların Allah’ın dinine girmelerini sağlamıştır. Bunu yaparken doğruluk, dürüstlük, adaletli olma, yumuşak huyluluk, bağışlayıcılık ve cömertlik gibi vasıfları ona yardımcı olmuştur.

242
4
6
17
6
4
200
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.