Peygamber Efendimiz'in (s.a.v.) dinle ilgili açıklamalarının Müslümanlar için bağlayıcı olmasının sebebi nedir

Peygamber Efendimiz'in (s.a.v.) dinle ilgili açıklamalarının Müslümanlar için bağlayıcı olmasının sebebi nedir
Peygamber Efendimiz'in (s.a.v.) dinle ilgili açıklamalarının Müslümanlar için bağlayıcı olmasının sebebi nedir bu konuda sizlere kısa bilgiler vereceğiz.

Peygamberler akıl ve duyu organlarıyla ulaşılamayacak. Allah, ruh, yaratılış, ölümden sonraki ebedi hayat gibi alanlarda insanoğluna vahye dayalı olarak bilgi vermiş ve onları aydınlatmışlardır. (Bakara 2/151) Peygamberler insanlara Allah katından bilgi getirmek yanında onlara örnek olma ve eğitme görevi ile de yükümlü olduklarından insanlar arasından seçilmişler ve insanüstü fevkaladelikler de taşımamışlardır. (İsra 17/95)

Peygamberlerde ümmete örneklik esas olmakla birlikte Allah’ın sadece onlara mahsus kıldığı bazı özellikleri (ki bunlar bizzat Allah ya da Rasûlü (sav) tarafından belirtilmiştir) ve tamamen beşeri-kişisel davranışları örneklik dışında kalmaktadır. Bunlar bağlayıcı değildir.

102
215
101
101
101
101
329
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.