Peygamberimize bağlılık ve itaatin önemini, ayet ve hadislerden örnekler

Peygamberimize bağlılık ve itaatin önemini, ayet ve hadislerden örnekler
Peygamberimize (s.a.v.) bağlılık ve itaatin önemini, ayet ve hadislerden örnekleri yazımızın devamından okuyabilirsiniz.

“Allâh’a ve Resûl’e itaat edin! Birbirinizle çekişmeyin! Yoksa korkuya (vehme) kapılırsınız da (güç, kuvvet, devlet ve sâhip olduğunuz nîmetler elinizden) gider. Sabredin; çünkü Allâh sabredenlerle berâberdir.” (el-Enfâl, 46)

"Ey iman edenler! Allah'a itaat edin ve Peygamber'e itaat edin ki amellerinizi boşa çıkarmayın!" (Muhammed, 33)

"Kim Allah'a ve Resul'e itaat ederse, işte onlar, Allah'ın kendilerine nimet verdiği peygamberler, sıddıklar, şehidler ve salihlerle beraberdir. Onlar ne güzel dostlardır." (en-Nisa, 69)

"(Ey Resulüm!) De ki: Eğer Allah'a muhabbet ediyorsanız (O'nu seviyorsanız), bana tabi olunuz ki Allah da sizi sevsin ve günahlarınızı mağfiret buyursun. Allah, Gafur (ve) Rahim'dir. (Yine ey Resulüm!) De ki: Allah'a ve Resul'e itaat ediniz! Eğer yüz çevirirlerse, muhakkak ki Allah kafirleri sevmez!" (Al-i İmran, 31-32)

"Mü'min erkekler ve mü'min kadınlar, birbirlerinin velisidirler; iyiliği emreder, kö­tülükten meneder, namazı kılar, zekatı verir ve Allah ve Resulü'ne itaat ederler. Allah, işte onlara rahmet ve merhamet edecektir. Şüphesiz Allah, Aziz (ve) Hakim’dir." (et-Tevbe, 71)

"Kim Resul’e itaat ederse, Allah'a itaat etmiş olur. Kim de yüz çevirirse, (Ey Resulüm, bil ki) Biz seni onlar üzerine bekçi göndermedik!" (en-Nisa, 80)

256
69
167
4
5
2
222
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.