Peygamberimizin, Ey Ömer, istemez misin ki bu dünya onların, ahiret ise bizim olsun!” sözü ne anlama gelmektedir

Peygamberimizin, Ey Ömer, istemez misin ki bu dünya onların, ahiret ise bizim olsun!” sözü ne anlama gelmektedir
Peygamberimizin, “Ey Ömer, istemez misin ki bu dünya onların, ahiret ise bizim olsun!” sözü ne anlama gelmektedir, “Oysa ahiret daha hayırlı ve devamlıdır.” (A’lâ suresi, 17. ayet.) ayetini de dikkate alarak yorumlayınız.

Peygamberimizin "Ey Ömer, istemez misin ki bu dünya onların, ahiret ise bizim olsun!" sözü, dünya nimetlerine aşırı bağlanmanın ve dünya hayatını sadece hedef haline getirmenin anlamsız olduğunu ifade etmektedir. Bu sözde, Peygamberimiz Hz. Muhammed (s.a.v) Hz. Ömer'e, müminlerin dünyada dünya nimetlerine karşı aşırı düşkünlük göstermeden, ahiret hayatını düşünerek yaşamaları gerektiğini vurgulamaktadır.

A’lâ Suresi'nin 17. ayeti ise "Oysa ahiret daha hayırlı ve devamlıdır." şeklindedir. Bu ayet, dünya hayatının geçici olduğunu ve ahiret hayatının ise daha hayırlı ve kalıcı olduğunu ifade etmektedir. Bu bağlamda, Peygamberimizin sözüyle birlikte, insanların dünya nimetlerine karşı aşırı bağlanmaktansa ahiret hayatını hedef alarak yaşamaları gerektiği vurgulanmaktadır.

Peygamberimizin bu sözü, insanlara dünya hayatının geçiciliğini hatırlatmakta ve dünya nimetlerine karşı aşırı bağlanmanın anlamsız olduğunu belirtmektedir. Ahiret hayatının, dünya hayatına göre daha üstün ve ebedi olduğu düşünüldüğünde, insanların ahireti hedef alarak, Allah'ın rızasını kazanmak ve ahirette ebedi mutluluğa erişmek için çaba göstermeleri gerektiği anlatılmaktadır. Bu şekilde dünya nimetlerine olan düşkünlük azalırken, ahiret hayatının değeri ve önemi daha da anlaşılır hale gelir.

0
0
0
0
0
0
0
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.