Peygamberimizin Medine’ye hicret edince Mekkelilerle Medinelileri kardeş yapmasının amacı nedir

Peygamberimizin Medine’ye hicret edince Mekkelilerle Medinelileri kardeş yapmasının amacı nedir
Peygamberimizin Medine’ye hicret edince Mekkelilerle Medinelileri kardeş yapmasının amacı nedir bu konuda sizlere kısa bilgiler vereceğiz.

Mekke dönemi kurucu dönem olmasına rağmen en zor geçen yılların yaşanmasına neden olmuştur. Mekkeli müşrikler sürekli olarak Peygamberimiz a.s.’ı ve O’na iman edenleri tahkir etmişler ve onlara eziyet etmişlerdir. Bunun sonucunda o dönemde Yesrip’in İslam beldesi olması adına sahabilerini göndermiştir.

Yesrip’te Evs ve Hazrec kabileleri arasında kavgalar yaşanmaktaydı. Birçok sahabi orada İslam’ı tebliğ ederek bu kabileleri barıştırmıştır. Ardından hicret yolculuğu yaşanmıştır. Hicret edenlere muhacir, onları karşılayıp da Medine’de yardımcı olanlara ensar denmektedir. Mekkeliler ve Medineliler kardeş olmuştur. Bunun amacı İslam’ın yayılmasını kolaylaştırmak ve barışı sağlamaktadır.

147
58
35
0
2
1
4
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.