Peygamberimizin Mescid-i Nebi’de suffe adı verilen bölümü oluşturmasının sebepleri neler olabilir

Peygamberimizin Mescid-i Nebi’de suffe adı verilen bölümü oluşturmasının sebepleri neler olabilir
Peygamberimizin (s.a.v.) Mescid-i Nebi’de suffe adı verilen bölümü oluşturmasınınsebepleri neler olabilir bu konuda sizlere kısa bilgiler vereceğiz.

Peygamber Efendimiz yoksul, kimsesiz kişileri korumak ve onlara dinî emir ve yasakları öğretmek için Mescid-i Nebi’de suffe adı verilen bölümü oluşturmuştur.

Mescidi Nebi, Mescid-i Nebevi’nin Müslümanlar tarafından kullanılan diğer bir ismidir. Burası, Hz. Muhammed’in huzuruna çıkmak isteyenlerin hac ve umre sırasında da gittiği başlıca alanlardır.

Suffa, İslam peygamberi Muhammed'in, Medine döneminde Mescid-i Nebevi'nin duvarına bitişik olarak kurdurduğu hurma dallarıyla örtülmüş gölgelik. Bu gölgelikte Medine'de akrabası, evi bulunmayan, bekar; ticaret, sanat, tarım veya başka bir meslekle uğraşmayan ve genelde genç insanlar kalırdı.

3
4
7
1
11
125
9
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.