Peygamberlikle beraber ülkesinin padişahı da olan bir peygamber tanıyor musunuz

Peygamberlikle beraber ülkesinin padişahı da olan bir peygamber tanıyor musunuz
Peygamberlikle beraber ülkesinin padişahı da olan bir peygamber tanıyor musunuz bu konuda sizlere kısa bilgiler vereceğiz.

Kur’an-ı Kerim’de Hz. Süleyman’ın (a.s.) ismi on altı yerde geçmektedir. Hz. Süleyman (a.s.), Hz. Davud’un (a.s.) oğludur. İsrâiloğulları’na gönderilen hükümdar peygamberdir. Kur’an-ı Kerim’de üstün kılındığı, salih, hâkim, anlayışlı bir kul olduğu ve keskin zekâsı ile karmaşık meseleleri kolayca çözüme kavuşturduğundan bahsedilir. “Andolsun ki biz, Davud’a ve Süleyman’a ilim verdik. Onlar: Bizi, mümin kullarının birçoğundan üstün kılan Allah’a hamd olsun, dediler.” (Neml suresi, 15. ayet.)

Hz. Süleyman (a.s.), babası Hz. Davud’un (a.s.) vefatından sonra İsrailoğullarına hükümdar olmuştur. Hz. Süleyman (a.s.) büyük bir saltanat ve mülk sahibi olmuştur. Hz. Süleyman (a.s.) hükümranlığı Filistin, Ürdün ve Suriye’yi içine alan bölgede olmuştur. Rüzgâr Hz. Süleyman’ın (a.s.) emrine verilmiştir. Bu husus Kur’an-ı Kerim’de şöyle zikredilir: “Süleyman’ın emrine de kasırga (gibi esen) rüzgârı verdik; onun emriyle içinde bereketler yarattığımız yere doğru eserdi. Biz her şeyi biliriz.” (Enbiya suresi, 81. ayet)

Hz. Süleyman’a (a.s.) kuşların ve karıncaların dili öğretilmiştir. Kur’an-ı Kerim’de bu gerçek şu şekilde ifade edilmektedir: “Süleyman Davud’a (a.s.) vâris oldu ve dedi ki: Ey insanlar! Bize kuş dili öğretildi ve bize her şeyden (nasip) verildi. Doğrusu bu apaçık bir lütuftur.” (Neml suresi, 16. ayet.) Hz. Süleyman (a.s.), babası Hz. Davud’un (a.s.) inşasını başlattığı Mescid-i Aksâ’nın yapımını tamamladı. Mescid-i Aksâ çok gösterişli ve ihtişamlı bir mabed olarak inşa edilmiştir

528
33
105
69
34
319
180
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.