Ra’d suresi, 22. ayette Allah Teâlâ, sahabilerden hareketle Müslümanlarda olması gereken özellikleri vurgulamıştır

Ra’d suresi, 22. ayette Allah Teâlâ, sahabilerden hareketle Müslümanlarda olması gereken özellikleri vurgulamıştır
Ra’d suresi, 22. ayette Allah Teâlâ, sahabilerden hareketle Müslümanlarda olmasıgereken özellikleri vurgulamıştır, bu özellikler nelerdir bu konuda sizlere kısa bilgiler vereceğiz.

“Onlar Rablerinin rızasını kazanmak arzusuyla sabrederler, namazı dosdoğru kılarlar, kendilerine verdiğimiz rızıklardan gizli ve açıkça Allah yolunda harcarlar ve kötülükleri iyilik yaparak ortadan kaldırırlar...” (Ra’d suresi, 22. ayet.)
Allah Teâlâ, yukarıdaki ayette sahabilerden hareketle Müslümanlarda olması gereken özellikleri vurgulamıştır. Bu özellikler nelerdir? Yazınız.

Sabreden, ibadetlerini yapan, her zaman doğru yolda olan ve helal lokma yiyen kişilerdir. Sabırlı, farzlarını yerine getiren, Allah yolunda bu geçici dünya malında gözü olmayan ve erdemli iyi müslüman olmayı vurgulamistir.

3
0
59
19
0
0
0
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.
1 Yorum