Ramazan ayında, çevremizde diğer aylara göre ne gibi farklılıklar gözlemektesiniz

Ramazan ayında, çevremizde diğer aylara göre ne gibi farklılıklar gözlemektesiniz
Ramazan ayında, çevremizde diğer aylara göre ne gibi farklılıklar gözlemektesiniz bu konuda sizlere kısa bilgiler vereceğiz.

Sevinçle karşıladığımız ramazan ayının bize hatırlattıklarını düşünelim. Geceleyin davul sesiyle uyanıp sahura kalktığımız, gündüzleri oruç tuttuğumuz, oruç tutmaktan ayrı bir zevk aldığımız hatırımıza geliyor. Daha bitmedi: İftar vakti yaklaştığında yaşadığımız heyecanı, orucumuzu açarken duyduğumuz sevinci ve kabul edeceğine inanarak Yüce Allah’a ettiğimiz duaları hatırlarız.

Ramazan ayında camilerde Kur’an-ı Kerim okunur. Her gece yatsı namazından sonra teravih namazı kılınır. Geceleri camiler ve minareler ışıklandırılır. Büyük camilerin minarelerine, güzel sözlerin yer aldığı “mahya” adı verilen ışıklandırılmış yazılar asılır. Akrabalar ve komşular arasında akşamları iftar davetleri düzenlenir. Çeşitli kurum ve kuruluşlar da iftar davetleri düzenleyerek ramazandaki bu etkinliklerine katılırlar.

120
119
120
119
119
120
119
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.