Rıdvan Biatı nerede yapılmıştır

Rıdvan Biatı nerede yapılmıştır
Rıdvan Biatı nerede yapılmıştır bu konuda sizlere kısa bilgiler vereceğiz.

İslam tarihine "Rıdvan biatı" olarak geçen bu hadise Hudeybiye Antlaşmasından önce yapılmıştır. Hz. Muhammed ve müminler Mekke şehrinin yakınlarında iken ve bir ağacın altında yapılmış olan bu biata Rıdvan biatı adı verilmiştir.

Hicri 6 (miladi 628) yılında sahabenin Hudeybiye denilen yerde Hz. Peygamberimize (s.a.v.) yaptıkları biattır. Hâtemü’l-Enbiyâ Efendimiz, daha sonra Rıdvan Ağacı olarak adlandırılacak olan Semüre ağacı altında durdu. Müslümanlar da teker teker, çarpışmaktan yüz çevirmeyeceklerine, Allah ve Resûlü yolunda canlarını fedâ edinceye kadar savaşacaklarına dair biât ettiler.

Rivayete göre Hz. Peygamber, ölüm üzerine veya savaştan kaçmamak üzere ashabıyla biatlaşmıştır. Biat, Hudeybiye'de “semure” denilen sakız veya mugaylân cinsi bir çeşit çöl ağacının altında meydana gelmiştir. Dolayısıyla bu biat “Bi'atü'ş-şecere” veya “Şeceretü'r-Rıdvan” isimleriyle de anılmıştır (Fayda, 1992: 39-40).

46
12
47
1
1
2
5
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.