Sağlığımızı koruyabilmek için biyolojik yasaları bilmenin yararları nelerdir

Sağlığımızı koruyabilmek için biyolojik yasaları bilmenin yararları nelerdir
Sağlığımızı koruyabilmek için biyolojik yasaları bilmenin yararları nelerdir bu konuda sizlere kısa bilgiler vereceğiz.

İnsan biyolojik yasaları bilerek kendi vücudunu da en iyi şekilde tanır. Buna göre hareket edersek de sağlığımıza önem vereceğimizi daha iyi kavrarız. Önem veririz. İyi bir şekilde ibadet edebilmek için de Allah'ı en iyi şekilde tanımalıyız.

Bir kuzu doğumundan hemen sonra ayağa kalkarak yürümeye ve annesini emmeye başlar. Yeni doğan bebek ise uzun süre annesine bağımlı yaşar. Bu durumu biyolojik yasalar açısından tartışınız.

İnsanlar daha aciz olan canlılardır ve ilgiye ihtiyaç duyarlar. İnsan anatomik olarak bu şekilde olmalıdır. Biyolojik yasalarca insan doğduktan hemen sonra ilgi ve alakaya muhtaçtır.

  • Sağlığımızı koruyabiliriz. Hastalıklardan daha kolay kurtuluruz. Beslenme alışkanlıklarımızı düzenleyebiliriz.
  • Örneğin; Vücudumuz için gerekli besinleri alırız. B12 vitamini unutkanlığı önler. Beslenirken B12 vitamini almaya dikkat ederiz.
  • Vücudumuzun ve kaslarımızın özelliklerini bilerek yaptığımız spor ve hareketleri belirleriz.
  • Örneğin, kalbin çalışma özelliklerini bilerek, kalp krizi anında ne yapmamız gerektiğini veya ameliyat yapımı kolaylaşır.
  • Aşı olarak, ölümcül hastalıklara yakalanmayız. Kabakulak aşısı vb.

56
6
102
7
17
2
4
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.