Salih amel ile ilgili ayetler

Salih amel ile ilgili ayetler
Salih amel ile ilgili ayetler nelerdir, Kur’an-ı Kerim’de geçen salih amel ile ilgili ayetleri yazımızın devamından okuyabilirsiniz.

Kur’an-ı Kerim’de geçen salih amel ile ilgili bazı ayetler:

“İnanan ve salih ameller işleyenler, Rablerinin izniyle, ebedî kalacakları ve içlerinden ırmaklar akan cennetlere sokulacaklardır…”(İbrahim suresi, 23. ayet.)
“İnanan ve salih amel işleyenler için, mutluluk ve güzel bir dönüş yeri vardır.” (Ra’d suresi, 29. ayet.)
“İman edip salih amel işleyenler var ya; onları içinden ırmaklar akan ve içinde ebedî kalacakları cennet köşklerine yerleştireceğiz. Böyle iyi iş yapanların mükâfatı ne güzeldir!” (Ankebut suresi, 58. ayet.)
“Şüphesiz, iman edip, salih ameller işleyenler var ya; işte onlar insanların en hayırlısıdırlar.” (Beyyine suresi, 7. ayet.)
“Her kim de iman eder ve salih amel işlerse ona mükâfat olarak daha güzeli var…” (Kehf suresi, 88. ayet.)
“Mü’min olarak, erkek veya kadın, her kim salih ameller işlerse işte onlar cennete girerler ve zerre kadar haksızlığa uğratılmazlar.” (Nisa suresi, 124. ayet.)
“Yoksa biz iman edip salih ameller işleyenleri, yeryüzünde fesat çıkaranlar gibi mi tutacağız?...” (Sâd suresi, 28. ayet.)
“İman edip salih amel işleyenlerin, Rableri tarafından hak olarak Muhammed’e indirilene inananların günahlarını Allah örtmüş ve hâllerini düzeltmiştir.” (Muhammed suresi, 2. ayet.)

782
448
205
90
123
203
715
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.