Sancağa çıkma usulüne son verilmesi Osmanlı Devleti’nde ne gibi sonuçlara neden olmuş olabilir

Sancağa çıkma usulüne son verilmesi Osmanlı Devleti’nde ne gibi sonuçlara neden olmuş olabilir
Sancağa çıkma usulüne son verilmesi Osmanlı Devleti’nde ne gibi sonuçlara neden olmuş olabilir bu konuda sizlere kısa bilgiler vereceğiz.

Osmanlı Devleti’nde sancağa çıkma usulü şehzadelerin devlet idarelerinde tecrübe kazanması için Orhan Gazi döneminde başlatılmıştır. Devlet kadrolarında tecrübe kazanmak, devletin merkeziyetçi gücünün oluşması ve kökleşmesi için sancağa çıkma gerekli görülmüştür. Fatih Sultan Mehmet döneminde de yasal hale gelmiştir.

Sancağa çıkma usulüne son verilmesi III. Mehmet döneminde gerçekleşmiştir. Bu usul ile tahta çıkan son padişah III. Mehmet olmuştur. Sancağa çıkma usulüne son verilmesi, merkeziyetçi devlet anlayışının zayıflamasına, devlette daha çok hanedan dışı kadroların yer almasına neden olmuştur. Osmanlı Devleti’nde modernleşme çalışmaları da başlamıştır.

1
1
0
0
0
0
0
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.