Semud kavimindeki ,insanlar Hz. Salih'e (a.s.) neden inanmıyorlardı

Semud kavimindeki ,insanlar Hz. Salih'e (a.s.) neden inanmıyorlardı
Semud kavimindeki ,insanlar Hz. Salih'e (a.s.) neden inanmıyorlardı bu konuda sizlere kısa bilgiler vereceğiz.

Çünkü Hz. Salih (a.s.) onların arasından ve herkesin tanıdığı biriydi. Biz hepimiz putlara taparken ne oldu da şimdi fikir değiştirdin diye yalancılıkla suçladılar ve inanmadılar.

Semud kavminin helak edilmesinin nedeni; Ad kavminden daha sonra hayatını sürdüren Semud kavmi, bol nimetler içinde yaşamışlardır. Dağları ve taşları oyarak sağlam evler yapmışlardır. Bu kavim, bolluk ve refah içinde uzun ömürlü yaşamışlardır. Ancak süreç içresinde Allah yolundan uzaklaşarak şirke düşmüşlerdi. Allah'ın elçisi Salih (a.s) onları imana, ibadete ve itaate davet etmiştir. Salih (a.s) onlara çeşitli mucizeler gösterdi ve öğütlerde bulundu. Semud kavmi Salih (a.s) inanmayarak kendisini yalanladı. Bu kavim, kendilerine mucize olarak verilen ve dokunmamaları gerektiği söylenilen dişi deveyi öldürdüler. Bu olay ardından Salih (a.s) ve Allah'a inananlar hariç, şiddetli bir gök gürültüsüyle helak olmuşlardır.

Sonuç olarak, Semud kavmindeki insanların Hz. Salih'e inanmama nedeni, mucizelerini küçümsemek, onu umursamamak, Allah'ı kabul etmemek olacaktır.

31
28
29
30
130
30
41
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.