Sevdiğimiz kişilerle niçin daha kolay arkadaşlık ve dostluk kurarız

Sevdiğimiz kişilerle niçin daha kolay arkadaşlık ve dostluk kurarız
Sevdiğimiz kişilerle niçin daha kolay arkadaşlık ve dostluk kurarız bu konuda sizlere kısa bilgiler vereceğiz.

İnsan duygusal hareketler eden ve kararlar alan bir varlıktır. Bu nedenle kalbinin ısındığı kişilerle daha kolay yakınlık kurarken kalbinin soğuduğu kimselerle daha zor yakınlık kurar ya da hiç kurmaz. Bu nedenle insan his ve fikirleriyle hareket eden bir varlık olarak insani ve beşeri ilişkiler geliştirmektedir.

Sevdiğimiz kişilerle daha kolay arkadaşlık ve dostluk kurarız. Çünkü hislerimiz ve fikirlerimiz ortaktır. Birbirimizin davranışlarını yadırgamayız ve yargılamayız. Bu nedenle insanlar fikirlerinin uyuştuğu ve hislerinin karşılıklı olduğu kişilerle birlik ve beraberlik içinde daha mutlu, huzurlu ve barış içinde yaşayabilir. Millet olmak da aile olmak da bunun gibidir.

Çünkü onlarla daha fazla zaman geçirdiğimiz için onların nasıl bir kişiliğe sahip olduğunu anlarız. Bundan dolayı onlara güveniriz ve arkadaşlık kurarız. İnsan sevdiği kişinin nelerden hoşlanıp hoşlanmayacağını bilir. Böyle olunca onun sevdiği şeyleri yapar. Bu da o kişilerle daha kolay arkadaşlık ve dostluk kurulmasını sağlar.

5
5
5
5
5
5
5
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.