Sevgi niçin bir nimet olarak değerlendirilmelidir

Sevgi niçin bir nimet olarak değerlendirilmelidir
Sevgi niçin bir nimet olarak değerlendirilmelidir bu konuda sizlere kısa bilgiler vereceğiz.

Allah’ın insanlara yararlanmaları için verdiği birçok nimet denir. Sevgi sayesinden arkadaşlarımızı, ailemizi ve vatanımızı severiz. Sevgi sayesinde kardeşlik dostluk duygularımız artar.

Sevgi, toplumda birlik ve beraberliğin sağlanmasında etkilidir. Sevgi toplumlarında barış ve huzur ortamı tesis edilmektedir. Ailede sevgi bir nimettir. Kişilerin birbirini sevmesi, kişilerin birbirine karşı yardımsever, paylaşımcı olarak davranmasına neden olur.

Sevgi insanların kalplerinin birbirine ısınmasını sağlar. Sevgi sayesinde insanlar cesaretlenir. Özgüvenleri artar. Sevginin bir nimet olması birlik ve beraberliğin oluşması, barış ve huzur ortamının sağlanması için gerekli olmasındandır. Sevgi insanların birbirine tahammül etmesini ve merhametle davranmasını sağlar. Bu nedenle bireysel ve toplumsal olarak çok önemli ve çok değerlidir. Bir insanı sevmeye karar vermekle sevemezsiniz. Sevgi kalp işidir.

4
7
3
4
5
4
36
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.