Sevmenin ve sevilmenin insan için önemi nedir

Sevmenin ve sevilmenin insan için önemi nedir
Sevmenin ve sevilmenin insan için önemi nedir bu konuda sizlere kısa bilgiler vereceğiz.

Sevilmek insanın değerli olduğunu hissetmesi öz güveni yükselir. Sevmek insanın içtenliği iyi olduğunu fark etmesidir. Sevmek, sevilmek gibi duygular insanın doğasında vardır. İnsanlar bu duyguları hissetmeye ihtiyaç duyarlar. Bu duyguların yokluğu ise birçok soruna sebep olabilir.

Sevmek, sevilmek her zaman ihtiyaç duyduğumuz hislerdir. Hayatında sevgi eksikliği çeken insanlar ilerde karşımıza büyük suçlar işleyerek çıkabilirler. Birçok savaşın bile nedeninin sevgisizlik olduğunu düşünen insanlar vardır. Sevgi, normal bir şey olarak gelebilir kulağa. Aslında sevgi çok basit bir his değildir. Dönüşebilir. Sevgi değere dönüşebilir. Sevgi başarıya dönüşebilir. Sevgi huzura, mutluluğa dönüşebilir.

Allah'ın insanları, hayvanları, aslında canlı cansız tüm varlıkları yaratması bile sevgisinin büyüklüğünü gösterir. İnsanların, hayvanların ve tüm varlıkların da Allah'ın bu sevgisine ihtiyacı vardır. Rabbimizin bizi sevmesi bile en zor zamanlarda yaşamamızı sağlayan bir güç olmuştur.

4
4
4
5
4
3
6
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.