Siyer ve Üsve-i hasene nedir

Siyer ve Üsve-i hasene nedir
Siyer ve Üsve-i hasene nedir ne anlama gelir bu konuda sizlere kısa bilgiler vereceğiz.

Siyer: Hz. Muhammed’in(s.a.v.) hayatını, onun yaşayış biçimini, niteliklerini, ahlakını, savaşlarını anlatan ve İslam tarihi içinde yer alan özel ilim dalı.

Üsve-i hasene: “İnanç, ibadet, ticaret, eğitim, öğretim ve ahlak başta olmak üzere hayatın her alanında Müslümanların kendilerine örnek almaları gereken tek ve en güzel model.” anlamında Hz. Muhammed’in(s.a.v.) sıfatı.

Sevgili Peygamberimiz Hz. Muhammed (s.a.v.); yaşayışı, ahlakı ve kişiliğiyle tüm Müslümanlar için en güzel örnektir. Kur’an’da da Peygamberimizin (s.a.v.) en güzel ahlaka sahip olduğu ifade edilir. Ayrıca Kur’an, onun üsve-i hasene (en güzel örnek) olduğunu da söyler. Üsve-i hasene; inanç, ibadet, ticaret, eğitim-öğretim ve ahlak başta olmak üzere hayatın her alanında Müslümanların, kendilerine örnek almaları gereken tek ve en güzel model, anlamına gelir.

103
1
27
2
0
2
0
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.