Sizce edebiyatımıza din nasıl tesir etmiş olabilir

Sizce edebiyatımıza din nasıl tesir etmiş olabilir
Sizce edebiyatımıza din nasıl tesir etmiş olabilir bu konuda sizlere kısa bilgiler vereceğiz.

Edebiyat: Olay, düşünce, duygu ve hayallerin dil aracılığıyla sözlü veya yazılı olarak biçimlendirilmesi sanatı olarak tanımlanmaktadır. Edebiyat eserlerini etkileyen unsurlardan biri de dindir. Bizim toplumumuzda da İslamiyet’in kabulü ile beraber edebî eserlerde dinî unsurlar sıklıkla görülmüştür. İslam dininin etkisi ile tasavvuf edebiyatı diye isimlendirilen bir tür açığa çıkmıştır. Hoca Ahmet Yesevî, Hacı Bektaş Veli, Mevlânâ, Yunus Emre ve Erzurumlu İbrahim Hakkı gibi gönül erenleri tasavvuf edebiyatının başta gelen temsilcilerindendir. Eserlerinde İslam kültür ve ahlakını yansıtmışlardır

Yunus Emre, 1238’de Eskişehir’in Sivrihisar beldesinde dünyaya gelmiş, 1321’de vefat etmiştir. Yunus Emre’nin “Divan” ve “Risaletü’n-Nushiye” olmak üzere iki eseri vardır. Yunus Emre’nin şiirleri tasavvufi konuları içermektedir. Türkçeyi çok güzel kullanmıştır. Onun eserleri kolay anlaşıldığı için çok okunmuştur.

Edebiyatımızda dinin izleri

  • İlahi
  • Münacat
  • Naat
  • Tevhid
  • Mevlid

183
231
14
30
11
10
98
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.