Sizce, günümüzde hangi ülkeler On İki Hayvanlı Türk Takvimi’ni kullanmaktadır

Sizce, günümüzde hangi ülkeler On İki Hayvanlı Türk Takvimi’ni kullanmaktadır
Sizce, günümüzde hangi ülkeler On İki Hayvanlı Türk Takvimi’ni kullanmaktadır bu konuda sizlere kısa bilgiler vereceğiz.

On iki hayvanlı Türk takvimi, türkler tarafından Orta Asya'da oluşturulmuştur. Her yılı bir hayvanı göstermektedir. Hatta çin bile Ticarette bu takvimi kullanmıştır. Türkler İslamiyetin yayılmasından önce 12 hayvanlı Türk takvimini kullanmıştır. Her bölüme çağ adı verilmiştir. Takvimde Sığır, Pars, tavşan, balık, yılan, at, koyun, maymun, tavuk, köpek ve en son domuz (Karageyik) olmak üzere 12 hayvan mevcuttur ve her birinin bir anlamı vardır. Her yılın da Türkler için bir önemi vardır.

Tarihte de pek çok ülke tarafından kullanılmıştır. Bu ülkeler ise şöyledir

  1. Gök Türkler
  2. Uygur Türkleri
  3. Tuna-Bulgar Türkleri
  4. İtil Bulgar Türkleri
  5. Hun Türkleri

Hatta bu takvim, Uygur kitap ve hukuk belgeleri, Gök Türk yazıtları, Uygur kitap ve hukuk belgeleri, Tuna Bulgarları’nın yazıtları, Bulgar Hakanları Listesi gibi tarihi belgelerde de kullanılmıştır. Günümüzde ise

  1. Çin
  2. Vietnam
  3. Kamboçya

gibi bazı Asya ülkeleri tarafından kullanılmaktadır. 12 Hayvanlı Türk takvimi ticarette de Türklere pek çok kolaylık sağlamış ve dönemin pek çok diğer devletlerine de esin kaynağı olmuştur.

53
5
4
2
129
3
2
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.