Sizce temizlik ile ibadetler arasında nasıl bir bağlantı vardır

Sizce temizlik ile ibadetler arasında nasıl bir bağlantı vardır
Sizce temizlik ile ibadetler arasında nasıl bir bağlantı vardır bu konuda sizlere kısa bilgiler vereceğiz.

Temizlikle ibadetler arasında doğrudan bir ilişki vardır. Çünkü, ibadetleri yapabilmek için belli temizlik şartlarını yerine getirmek ve ardından ibadet etmeye başlamak gerekir. İbadet için en önemli şey temizliktir her ibadetle Allah'ın karşısına çıktığımız için temiz olmamız gerekir en önemlisi temizlik imandandır denmiştir.

İbadetlerin yerine getirilmesinde ön şart olarak temizlik gelmektedir. İslam’da üç çeşit abdest alma vardır. Bunlar namaza, hayata hazırlık olarak temizlenmektir. Namaz için abdest ve teyemmüm alınır. Genel temizlik için ise gusül abdesti almak gerekir.

Temizlik olmadan ibadetlerin yerini bulması mümkün değildir. Çünkü temizlik farzdır. Allah’ın emridir. Temizlik imandandır diye hadis de vardır. Hadesten ve necasetten taharet sağlanmazsa namaz olmaz. Gusül abdesti almak farz, almamak haramdır. Müslüman temiz insandır. Genel temizliğine, çevre temizliğine ve kişisel temizliğine dikkat etmek zorundadır ve çevresini rahatsız etmemeye çalışmalıdır. Toplum düzeni temizlikle sağlanabilir.

599
269
617
124
61
36
1003
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.