Sizden biriniz beni annesinden, babasından, çoluk çocuğundan ve bütün insanlardan daha çok sevmedikçe

Sizden biriniz beni annesinden, babasından, çoluk çocuğundan ve bütün insanlardan daha çok sevmedikçe
Sizden biriniz beni annesinden, babasından, çoluk çocuğundan ve bütün insanlardan daha çok sevmedikçe gerçek manada iman etmiş olamaz (Buhârî, İman, 7.) hadis-i şerifte anlatılmak istenen nedir? Paylaşınız

Bu hadiste Rasûlullah -sallallahu aleyhi ve sellem- bizlere; bir Müslümanın Rasûlullah -sallallahu aleyhi ve sellem-'e olan sevgisini çocuğuna, babasına ve bütün insanlara olan sevgisinin önüne geçirmediği müddetçe azapsız bir şekilde cennete sokacak kamil bir imana sahip olamayacağını haber vermiştir. Rasûlullah -sallallahu aleyhi ve sellem-’i sevmek Allah -Azze ve Celle-’yi sevmektir. Çünkü Rasûlullah ondan tebliğ etmekte ve onun dinine davet etmektedir. Allah -Azze ve Celle-’yi ve Rasûlünü sevmek ancak emrettiklerini yerine getirip, yasakladıklarından da sakınmakla gerçekleşir. Yoksa kasideler okuyup, programlar düzenlemekle ve şarkılar bestelemekle olmaz.

Yukarıdaki hadis-i şerifte anlatılmak istenen, imanımızın güçlü ve doğru olabilmesi için Hz. Muhammed'i (s.a.v) annemizden, babamızdan, çoluk çocuğumuzdan ve bütün insanlardan daha çok sevmemiz gereklidir.

Yani Hz. Muhammed'e tam olarak bağlanmamızdır. Onun sünnetlerini yerine getirmek, peygamberimizin yolundan gitmek, Peygamberimize inanmak, ve güvenmek onu sevmemiz anlamına gelmektedir. Hz. Muhammed, burada sevgiden kasıt olarak bundan bahsetmektedir.

7
6
2
5
7
4
9
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.