Sümeyye Öğretmen'in bu sözlerinden Peygamber Efendimiz'in (s.a.v.) İslam'a davet metoduyla ilgili hangi ilkeleri çıkarabiliriz

Sümeyye Öğretmen'in bu sözlerinden Peygamber Efendimiz'in (s.a.v.) İslam'a davet metoduyla ilgili hangi ilkeleri çıkarabiliriz
Sümeyye Öğretmen'in bu sözlerinden Peygamber Efendimiz'in (s.a.v.) İslam'a davet metoduyla ilgili hangi ilkeleri çıkarabiliriz bu konuda sizlere kısa bilgiler vereceğiz.

Sümeyye Öğretmen, öğrencilerine Peygamberimizi (s.a.v.) şöyle anlattı:
“Sevgili Peygamberimiz (s.a.v.) dostlarına karşı şefkatli bir baba gibiydi. (bk. Ebû Dâvûd, Tahâret, 4.) Onların sıkıntıya düşmesi Peygamberimizi (s.a.v.) üzerdi. (bk. Tevbe suresi, 128. ayet.) Onları tatlı dil ve güler yüzle iyi ve güzel olanı yapmaya davet eder, kötülüklerden de sakındırmaya çalışırdı. (bk. Âli İmran suresi, 104. ayet.) Kişilerin kusurlarını araştırmazdı.” (bk. Hucurât suresi, 12. ayet.) Sümeyye Öğretmen'in bu sözlerinden Peygamber Efendimiz'in (s.a.v.) İslam'a davet metoduyla ilgili hangi ilkeleri çıkarabiliriz?

Peygamberimiz (s.a.v.),

  • İyi ve güzel olanı yapmaya çağırmıştır.
  • Güzel ahlak,
  • Alçak gönüllülük,
  • Vefakarlık
  • İyimserlik

özellikleri ile dostlarına islam dinini sevdirmiş ve davet etmiştir. Anı zamanda tatlı dilli ve güler yüzlü olmanın etkisini bildiğini gösterir.

32
6
8
8
8
11
14
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.