Taassup ne demektir

Taassup ne demektir
Taassup ne demektir, hoşgörü ve bir arada yaşama ile ilişkilendirerek değerlendiriniz bu konu hakkında sizlere kısa bilgiler vereceğiz.

Taassup, bir şeye körü körüne bağlanma, sağlanma, bağnaz fikirler besleme anlamına gelmektedir. Bir şeyi hatasız, yanlışsız ve eleştirilemez kabul etmek bağnazlıktır. Bu da taassuba neden olmaktadır. Taassup, aşırı tutuculuk olarak da bilinmektedir.

İnsanlar bir arada yaşarken hoşgörülü bunun için en bağlayıcı değerdir. Hoşgörülü olmak insanların hayatlarına ve inançlara saygı duymak olarak da açıklanabilir. Bir şeye sorgusuz olarak bağlanmak, hoşgörü kavramını köreltir. Hoşgörü kavramı körelirse şovenist yaklaşımlar meydana gelir. Toplumda ayrışmalar ve sınıf farklılıkları yaşanmaya başlar. Toplumun bir arada birlik ve beraberlik içinde olması oldukça zorlaşır.

Taassup diğer adıyla bağnazlık, doğru veya yanlışlığa bakmaksızın bir fikrin savunmasını yapmak, kendi dinini, mensup olduğu düşünceyi veya ekolü her türlü düşünce ve inançtan üstün görmek anlamına gelir. Hoşgörülü ve bir arada yaşamada taassubun önemli bir yeri vardır. Bir toplumda hoşgörülü ve bir arada yaşanmak isteniyorsa taassuptan vazgeçilmelidir. Çünkü, taassup olan toplumlarda bireyler kendi düşüncelerinin her zaman doğru olduğunu savunur. Kendi dinlerini diğer dinlerden üstün görür. Bu durumda çeşitli sorunlara neden olur.

1
0
0
0
0
0
0
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.