Temsil ne demek

Temsil ne demek
Temsil ne demek dini, temsil ne anlama gelir, temsil TDK anlamı nedir, Peygamberimizin temsil görevi nedir bu konuda sizlere kısa bilgiler vereceğiz.

Temsil, sözlükte “benzemek, benzetmek” anlamındaki müsûl kökünden türeyen temsîl “benzetmek, benzeri ve dengi olduğunu söylemek” demektir.

En genel ifadesiyle temsîl, “iki şey arasında belli noktalardaki benzerlik veya uyuşmadan hareketle bunların başka noktalarda da benzer oldukları sonucunu çıkarmak” diye tanımlanır

Temsil; (bir kimsenin ya da bir topluluğun verdiği yetkiyle) adına, yerine davranma demektir.

Temsil TDK anlamı nedir

Arapça tems̱īl
isim 
Birinin veya bir topluluğun adına davranma.
isim Oyun.
edat, halk ağzında Söz gelişi.
isim, eskimiş, biyoloji Özümleme.

Peygamberimizin temsil görevi nedir

Temsil, kelime anlamı olarak bir sorumluluğu yerine getirirken nasıl davranılması gerektiğini göstermek manasına gelir. Hz. Muhammed’in (s.a.v) görevlerinden biri de temsil görevidir. Yani insan için dini ve sosyal yaşantının nasıl olması gerektiğini kendi hayatıyla göstermesidir. Nitekim Hz. Aişe’ye (r.a) “Peygamber nasıl yaşar?” diye sorduklarında O cevaben “Peygamber yürüyen bir Kur’an gibi yaşar” demiştir. Yani insanların yaşam alanlarında gerek dini açıdan gerekse de dünya açısından ne şekilde davranmaları gerektiğini kendi hayatıyla göstermiştir.

169
29
152
2
16
4
131
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.