Terakkiperver Cumhuriyet Fırkasının kuruluş amaçları nelerdir

Terakkiperver Cumhuriyet Fırkasının kuruluş amaçları nelerdir
Terakkiperver cumhuriyet fırkası'nın kurulma sebepleri, Terakkiperver Cumhuriyet Fırkasının kuruluş amaçları nelerdir bu konuda sizlere kısa bilgiler vereceğiz.

Cumhuriyetin ilan edilmesinden sonra tek partili bir sistem içinde cumhuriyet devrimleri yapılmaya başlanmıştır. Muhalefetin olması gerekliliği çok partili sistem denemelerinin yapılmasını da gerekli göstermiştir. Bu nedenle başta Kazım Karabekir, Ali Fuat Cebesoy olmak üzere bu kişilerin liderliğinde ikinci partiler kurulmuştur.

Türkiye Cumhuriyeti tarihinin ilk muhalefet partisidir. Parti tüzüğünde cumhuriyet ilkesinin, liberalizmin ve demokrasinin benimsendiği belirtilirken aynı zamanda dini inançlara da saygılı olunduğu açıklanmıştır.

Terakkiperver Cumhuriyet Fırkası 17 Kasım 1924 tarihinde Kazım Karabekir tarafından kurulmuştur. Bu partinin kuruluş amacı ikinci bir alternatif olarak muhalefet olmak ve cumhuriyetin gelişmesinde ve ülkenin kalkınmasında önemli bir rol üstlenerek milletin verdiği vazifeleri yerine getirmektir. Ali Fuat Bey, Refet Bey, Adnan Adıvar, Rauf Bey de partinin kurucuları arasında bulunmuştur.

500
170
360
20
20
20
240
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.
1 Yorum