Teşri ne demek

Teşri ne demek
Teşri ne demek, teşri ne anlama gelir, Peygamberimizin teşri görevi nedir, teşri TDK ne anlama gelir bu konuda sizlere kısa bilgiler vereceğiz.

Teşrî’, Allah ve Resûlüne (peygamberine) âittir. Peygamber efendimiz devrinde teşrî’, ilâhî bir veche (durum) arzediyordu. Kur’ân-ı kerîm tedrîcî olarak (hâdiselere göre) inzâl oluyor (iniyor), dînî ve dünyevî her türlü mes’elelerin çözüm şekli belirtiliyordu.

Teşri ne demek dini, Peygamberlerin görevlerinden biri de teşridir. Teşri; kanun ve hüküm koymak anlamına gelir. Peygamberler, yaşadıkları toplumda ortaya çıkan sorunlara çözümler getirmişlerdir. Onların tebliğ ve tebyin görevlerinin yanı sıra teşri sorumlulukları da vardır.

Teşri TDK anlamı nedir, isim, eskimiş, (teşri:), Arapça teşrīʿ Yasama.

Peygamberimizin teşri görevi : Yüce Rabbimizin doğru yolu göstermek üzere gönderdiği son peygamber Hz. Muhammed'in (s.a.v.) görevlerinden birisi de teşridir. Hz. Peygamber kendisine inzal olunan ilahi vahyi tebliğ etmekle görevli olduğu gibi aynı zamanda onu açıklamakla da görevliydi.

85
121
110
36
58
25
8
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.