Tevekkül kavramının anlamı

Tevekkül kavramının anlamı
Tevekkül kavramının anlamı hakkında sizlere kısa bilgiler vereceğiz.

Tevekkül, Allah'a teslim olmak, güvenmek, dayanmak, bağlanmak ve sığınmak anlamlarına gelmektedir.

Tevekkülün dini terim olarak anlamıysa, bir amaca ulaşmak için gerekli olan her türlü önlemi alarak; elinden gelen tüm gayreti gösterdikten sonra kalben Allah'a bağlanıp ona güvenmek, sonucu Allah'tan beklemek anlamına gelmektedir.

Tevekkül sözlük anlamı olarak güvenmek, işi ve sonucu başkasına devretmek anlamında kullanılır. Özellikle TDK tarafından yapılan açıklamada sözlük anlamı bu kelimenin "güvenmek ve inanmak" olarak geçmektedir. Diğer anlam olarak ise yapılacak bir iş kalmadıktan sonra olayların akışını Allah'a havale etmek olarak açıklanır. Tevekkül kelimesi daha çok Kuran'da ve dini içeriklerde geçen bir terimdir. Bu nedenle genellikle dini açıklamalar esnasında tevekkül kelimesi daha çok kullanılır.

107
3
106
3
4
10
11
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.