Tevhit kelimesinin ne anlama geldiğini araştırınız

Tevhit kelimesinin ne anlama geldiğini araştırınız
Tevhit kelimesinin ne anlama geldiğini araştırınız bu konuda sizlere kısa bilgiler vereceğiz.

La ilahe illallah cümlesiyle ifade edilen tevhit, Allah’ı birlemek manasına gelir. Allah’ın varlığını tek kabul etmek, eşi ve benzeri olmadığına inanmak anlamındadır.

Tevlit kelimesi isimdir. Bu ismin sözlükte dört farklı anlamı vardır. Anlamlardan ilk ikisi din bilgisi ile ilgilidir. Kelimenin asıl anlamı Allah’ın bir olduğuna inanmadır. Allah’ı bir olarak sayma ve bir olarak bakma manasına gelir.

Türk Dil Kurumunun sözlüğüne göre tevhit kelimesinin ilk anlamı Allah’ın tek olduğuna dair inancı simgeler. Diğer anlamları sırasıyla; tek tanrıcılık, Allah’ı övmek amacı ile hazırlanan manzume ve birkaç şeyi birleştirme anlamındadır.

Tevhid kelimesi sözlükte "tek ve bir olmak" manasına gelen vahd (vahdet, vühûd) kökünden türemiştir. Bir şeyin tek ve bir olduğunu kabul etmek manasına gelen tevhîd sözcüğü, dinde Allah'ın birliğini kabul etmek anlamını taşır. Tevhidin karşılığı şirktir. Bu nedenle Kur'an-ı Kerim'de Allah'ın birliğini konu edinen kavramların yanı sıra O'nun şerikinin bulunmadığından da bahsedilir. Tevhid kelimesi Kur'an'da doğrudan geçmez ancak vahd kökünden gelen vâhid, ahad vahde gibi kelimelerle bu durum ifade edilir.

89
129
80
102
104
27
202
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.