Topkapı Sarayı’nın Osmanlı Devleti için önemi hakkında neler söylenebilir

Topkapı Sarayı’nın Osmanlı Devleti için önemi hakkında neler söylenebilir
Topkapı Sarayı’nın Osmanlı Devleti için önemi hakkında neler söylenebilir bu konuda sizlere kısa bilgiler vereceğiz.

Osmanlı Devleti’nin kuruluş ve yükseliş yılları İstanbul’un fethi hedefiyle gelişmelere gebe olmuştur. İstanbul fethinin gerçekleşmesinin ardından tarihi yarımada içerisinde boğaza bakan çehreleriyle Topkapı Sarayı inşa edilmiştir. Topkapı Sarayı, İstanbul’un payitaht olmasını ve bütün dünyaya İstanbul’dan hükmedilmesini sağlamıştır.

Topkapı Sarayı, Osmanlı Devleti’nin dünyaya açılan kapısı olmuştur. Çünkü İstanbul’un fethedilmesi, devletin ve siyasetin merkezi olması, Yavuz Sultan Selim döneminde hilafetin merkezi olması ve millet ile ümmetin kalbi olması gibi nedenler Topkapı Sarayı’nı önemli kılmaktadır. Sarayda sadece devlet idaresi için çalışmalar yapılmıştır. Birçok kademesi ve bölümü bulunan büyük bir saraydır.

2
1
53
1
4
2
1
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.