Türk millî mücadelesinin ve Atatürk inkılaplarının mazlum milletler üzerindeki etkisine örnekler

Türk millî mücadelesinin ve Atatürk inkılaplarının mazlum milletler üzerindeki etkisine örnekler
Türk millî mücadelesinin ve Atatürk inkılaplarının mazlum milletler üzerindeki etkisine örnekler nelerdir bu konuda sizlere kısa bilgiler vereceğiz.

Birinci Dünya Savaşı’nın ardından istediklerine ulaşamayan düşman devletleri Anadolu üzerinde yeniden işgal girişimi başlatıp küçük devletler kurmak isteyince Anadolu halkının direnci ile karşılaşmışlardır. Milli Mücadele bu şekilde şekillenmiştir.

1919 – 1922 yılları arasında Türkiye sathında devam eden Milli Mücadele, oldukça zor şartlar altında vatan, millet, din ve devlet müdafaası için zaferlerle sonuçlanmıştır. Devamında ise Atatürk Türkiye Cumhuriyeti’ni kurmuştur. Bu bakımdan mazlum milletler açısından Milli Mücadele ve Atatürk İnkılapları bir ilham kaynağı olmaktadır. Bir milletin şahlanışı mazlum milletlere umut olmaktadır. Umut, ümit ve korkuların yenilmesi için bir misal olmuştur.

44
6
45
2
1
1
1
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.