Türk milliyetçiliğinin XIX. yüzyılın ikinci yarısından itibaren gelişmesinin nedenleri neler olabilir

Türk milliyetçiliğinin XIX. yüzyılın ikinci yarısından itibaren gelişmesinin nedenleri neler olabilir
Türk milliyetçiliğinin XIX. yüzyılın ikinci yarısından itibaren gelişmesinin nedenleri neler olabilir bu konuda sizlere kısa bilgiler vereceğiz.

Balkanlarda azınlıklar arasında görülen milliyetçilik akımları, özellikle XIX. yüzyılın ikinci yarısından itibaren Türk milliyetçiliğinin gelişmesine sebep olmuştur. Balkan Türkleri, her şeyden önce var olma mücadelesi verilen yerlerde yaşayan kimselerin uyanıklığı içerisinde bulunuyorlardı.

Devlet ekonomik, sosyal ihtiyaçlarını ve güvenliklerini sağlamada yetersiz kaldığı için Balkan Türkleri kendi çarelerini arama zorunluluğu ile özel teşkilatlanmalara yönelmişlerdir. Daha sonra bu gelişmeler Anadolu Türklerinde de görülecektir.

556
122
102
316
101
401
317
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.