Türkiye Cumhuriyeti Devleti kuruluş yıllarından itibaren neden iç ve dış tehditlerle karşı karşıya kalmıştır

Türkiye Cumhuriyeti Devleti kuruluş yıllarından itibaren neden iç ve dış tehditlerle karşı karşıya kalmıştır
Türkiye Cumhuriyeti Devleti kuruluş yıllarından itibaren neden iç ve dış tehditlerle karşı karşıya kalmıştır bu konuda sizlere kısa bilgiler vereceğiz.

Bunların en temel nedeni Türkiye topraklarının bulunduğu konum yani coğrafi ve jeopolitik konum bu konuyu fazlasıyla etkilemektedir. İç tehditler olarak adlandırabileceğimiz nokta devlet içerisinde rejimlerin halk tarafından benimsenmemesi söylenebilir. Bununla beraber siyaset noktasında fikirlerin örtüşmemesi de iç karışıklıkların nedenlerinden biridir.

Jeopolitik konumu bakımından dünyanın önemli ülkelerinden biri olan Türkiye; Avrupa, Asya ve Afrika kıtalarının birleştiği bir bölgede yer alır. Bir tarafında zengin petrol yataklarına sahip Ortadoğu ülkeleri, diğer tarafında ise sanayileşmiş Avrupa devletleri bulunmaktadır. Ürettikleri ürünler bakımından birbirine muhtaç olan bu iki bölge arasındaki yollar Türkiye’den geçmektedir. Ayrıca üç tarafının denizlerle çevrili olması Türkiye’nin stratejik bakımından önemini oldukça artırmaktadır. Bu nedenle hep tehdit altında kalmış ve kalacaktır.

1
31
0
31
31
1
31
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.